Пик на заболеваемостта от КОВИД-19 в Русе, почти стигнахме "рекорда" от 9 декември

2
По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие броят на новозаразените в областта е 149, като няма новоизлекувани
По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие броят на новозаразените в областта е 149, като няма новоизлекувани Снимка: Dunavmost, архив

Пореден негативен рекорд беше отбелязан в област Русе за изминалите 24 часа

През вчерашния ден броят на новозаразените с КОВИД-19 в Русенско достигна най-високите си нива не само от началото на годината, но и от 9 декември насам, когато за едно денонощие броят на заразените достигна 172-ма. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие броят на новозаразените в областта е 149, като няма новоизлекувани.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 120. По шестима заразени има в Две могили и Сливо поле, петима в Иваново, по трима в Борово и Бяла, четирима в Ценово, както и двама във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 9181, а преболедувалите 7671. Активните случаи са 985.

По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 267 души, като 39 от тях са в реанимация. Свободните легла в областта са приблизително 24% или 83, като те са предвидени за неинтензиво лечение.

За последното денонощие е починала една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 526 на възраст между 26 и 98 години. 318 от тях са мъже, 208 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 9-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 15.

До момента в областта са поставени общо 8624 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1808 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари