Петьо Блъсков: Иван Костов е бащата на политическата корупция в България

5
От 92-ра година този човек тормози и хората и държавата и публиката
От 92-ра година този човек тормози и хората и държавата и публиката Снимка: Канал 3

Какво извинение ще иска Иван Костов като от 92-ра година този човек тормози и хората и държавата и публиката. Иван Костов е баща на политическата корупцията в България. Забърка тестото, забърка маята, показа как се пече тази баничка.

Това каза Петьо Блъсков - главен редактор на вестник Труд в предаването на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов".

"Славчо Христов беше главния управител на кръчмата на Черковна, която се казваше "Вечерна среща", той се беше там кръчмар и беше много добър, той беше много близък на Костов и какво се случи? Взеха "СИБАНК", "Златни пясъци" и в последствие той си отиде някъде, има си туризъм има си комплекса и т.н.", допълни той.

"Иво Прокопиев пък тръгна от "вестникарлъка". Той го стартира с пари "Ройтерс", 93-та година му дадоха едни 100 000 долара и постепенно той се завъртя в бизнеса, вклини се в едни финансови сделки, неговите фирми даваха съвети и в последствие стана бизнесмен.", каза още Блъсков.

Той коментира и фалшивите новини: "Фалшивите новини са един тъпашки мит, те са част от играта, откакто съществува новинарския свят и ще шестват и шефстват докато свят светува", отбеляза той.

"Програмирани милионери не е имало, но имаше хора, които са близки до комунистическите велможи и успяха по един или друг начин тази близост да я капитализират Г-13. От друга страна те притежаваха едно предимство, което е много сериозно, те притежаваха силата на информацията. Знаеха кой бизнес, кое предприятие става и кое не. Да се говори само за хората от Г-13 твърде много ограничава нещата. Имаше толкова много мишоци и котараци, които изобщо не се показваха, като лисиците, които на пазар не ходят, които тихо и кротко си направиха сделките с информацията и контактите, които имаха. Г-13 представляваше една еуфорична група, като при някои от тях еуфорията се превърна в тежки бизнес-интереси, толкова тежки, че даже някои от тях си отидоха."

Стив Ханке е един изключително интелигентен човек, който винаги е заемал големи постове. Той е изключително информиран и нищо чудно куфарчето му да е пълно с някои работи, обясни главният редактор на вестник "Труд". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари