Петима загинали след пожар в болница в Букурещ

0
Евакуирани са над 100 души, като 53 пациенти са прехвърлени в други болници, всички са в стабилно състояние
Евакуирани са над 100 души, като 53 пациенти са прехвърлени в други болници, всички са в стабилно състояние Снимка: БГНЕС/ EPA

Евакуирани са над 100 души, петима са загинали

Най-малко петима души загинаха при пожар в една от големите болници в Букурещ, където са лекувани пациенти с COVID-19, предават Асошиейтед прес и bTV.

Огънят пламнал около 5 ч. сутринта на партерния етаж на болница "Матей Балш" в Букурещ. Евакуирани са над 100 души, като 53 пациенти са прехвърлени в други болници, всички са в стабилно състояние.

Причината за инцидента се разследва.

Трима души са били намерени мъртви, а спасителите са опитали да реанимират четвърти пострадал, но без успех. По-късно властите съобщиха, че тялото на пета жертва на инцидента е било намерено в баня в лечебното заведение.

Това е третият подобен инцидент за последните месеци. При пожар в отделение за интензивна терапия на COVID-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември загинаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия район загина още един човек.

В болницата "Матей Балш" бе организирано началото на кампанията по ваксинация срещу коронавируса. В Румъния са регистрирани над 700 000 заразени с новия коронавирус и близо 18 200 смъртни случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари