Петима американци са починали след употреба на електронни цигари

0
Засегнатите от тежки респираторни проблеми в страната вече са 450, като броят им се е удвоил
Засегнатите от тежки респираторни проблеми в страната вече са 450, като броят им се е удвоил

Американските санитарни власти оповестиха, че най-малко петима души в САЩ са умрели вследствие на употреба на електронни цигари, предадоха световните информационни агенции.

Засегнатите от тежки респираторни проблеми в страната вече са 450, като броят им се е удвоил. Не се съобщава за кои вещества в течностите на електронните цигари се подозира, че са предизвикали наблюдаваните респираторни проблеми, предаде БТА.

Общото между засегнатите е, че в редица случаи става въпрос за вдишване на активната съставка ТНС на канабиса. Това се отнася поне за единия от двата смъртни случая, за които вчера съобщиха санитарните власти в Калифорния и Минесота.

Пациентът от Минесота бе над 65-годишна възраст и умря през август след продължителна хоспитализация, уточниха местните санитарни власти. Според експерти, пациентът бил засегнат от хронични респираторни проблеми и бил настанен в болница заради тежки белодробни увреждания.

Санитарните власти в окръг Лос Анджелис в Калифорния също оповестиха за смъртен случай, свързан с пушене на електронни цигари. Става въпрос за пациент над 55-годишна възраст, който бил засегнат от хронични здравословни проблеми, но вейпингът е смятан за най-вероятната причина за смъртта му.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари