5 нови случая на КОВИД-19 в Русе

4
Става дума за четирима мъже и една жена на възраст между 31 и 79 години
Става дума за четирима мъже и една жена на възраст между 31 и 79 години

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани пет нови случая на коронавирус

В Единния информационен портал относно COVID-19 е обявен още един случай от област Русе, но всъщност става дума за възрастна жена, която живее в област Пловдив, но по лична карта се води в Русенско, уточняват от областна администрация. 

Става дума за четирима мъже и една жена на възраст между 31 и 79 години. Трима от тях са хоспитализирани, а останалите двама са на домашна изолация. Под домашна карантина се намират 31-годишна жена от гр. Русе, както и 74-годишен мъж от село Пиперково. За момента те са в добро състояние и нямат сериозни оплаквания.

Другите трима мъже съответно на 33, 63 и 79 години са от градовете Борово, Бяла и Русе и са на болнично лечение. Всички те са в стабилно състояние, като мъжът от Бяла, който е на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, е с двустранна бронхопневмония. Останалите двама пациенти на 33 и 79 години са съответно на лечение в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“.

За последните 24-часа още двама души от областта са преборили COVID-19.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 263, като активните случаи са 108. От тях 35 са на болнично лечение, а другите 73 са под домашна изолация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари