Петър Ванев се впуска в последния етап от Тройната корона

1
Русенският пътешественик заминава за САЩ, където ще прекоси Континенталния преход
Русенският пътешественик заминава за САЩ, където ще прекоси Континенталния преход

Русенският пътешественик Петър Ванев заминава за САЩ, където ще прекоси Континенталния преход.

Експедицията се осъществява с подкрепата на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Поломие“. Петър Ванев потегля за Америка на 17 март 2019 година и ще прекоси 4 989 км от щата Ню Мексико до Монтана, до края на август тази година. Това е третият, последен преход от така наречената Тройна корона за преходи на дълги дестинации в САЩ.

Петър Ванев е на 32 години и е роден в Русе. Възпитаник е на ПМГ „Баба Тонка“ и е работил в хотелиерския бизнес в Англия. Сега мечтата му е да превърне страстта си към пътешествията в професия и да опише всички свои преживявания в книга.

Петър Ванев е първият българин прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка - екстремен маршрут от границата на Мексико до границата на Канада с дължина 4 240 км. Пътят му е известен като един от най-трудните пешеходни преходи в новия свят.

Постижението му даде основание на Сдружение „Поломие“ да потърси подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ за втора експедиция- пешеходен преход на Апалашката пътека, която той покори безпроблемно само с един чифт обувки. Сега едно от Лицата на Русе е на път да стане единствения българин прекосил Континенталния преход и да бъде награден с отличието на Тройната корона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари