Петър Бояджиев: Борисов не може да управлява тези хора

6
Никой не може да изкара толкова хора на улицата, освен тяхната отврат и недоволство
Никой не може да изкара толкова хора на улицата, освен тяхната отврат и недоволство Снимка: OFF News

Гледах доста внимателно, от страницата на Иво Божков, шествието на протеста днес. Ще споделя какво мисля.

Чух, че на вчерашния, според МВР, са били 25000. Това за София не е малко. Равносилно е в Париж да излезнат 250 000, като отчетем населението на градът.

Първо никой не може да изкара толкова хора на улицата, освен тяхната отврат и недоволство. Нито Радев, нито Нинова, ни Манолова, ни Божков, ни Христо Иванов, ни който и да е. Това ако някой не разбере, нищо не е разбрал.

Поне 80 % са хора родени след 1989 година. Това е много важен фактор. Още по налудничава е мантрата, че това са платени хора. Това не са хора които ще се продадат за 50-100, а и за колкото искате лева. Всички те са способни да си изкарат тези пари.

Това са европейските граждани на българска територия.

Сигурно всеки от тях е посещавал поне по няколко пъти свободните европейски страни. Това не са хора, които не знаят какво е Русия и да искат тя да дойде още повече в България. Напротив те знаят, че тя е твърде много нагазила България и вместо европейски ценности управляващите изповядват, в реалност, повече руски ценности.

Тези протести са много сходни с протестите от 2013 година. Още тогава имаше подобни млади хора там, но Борисов излъга тогава по най-подлият начин протестиращите и се договори с Пеевски и Доган. Мисля, че тези които ме познават знаят, че по тази тема имам, може би най-достоверната информация, измежду не участвувалите пряко в тази договорка. Ще бъда не много литературен и ще кажа, че да им пикая на дипломите на дърдорещите социолози в България, които не са разбрали, че се ражда една нова генерация, по свободни и по-ориентирани хора, които искат, а и ще получат своето место в една нова организация на обществото.

Борисов, не може да управлява тези хора. Не сме 2009 година когато имаше още достатъчно хора от моята генерация и други, които лесно се хващаха на масалите му. Просто времето му е минало и затова стигна до автобусните превози на движещи се тела без мозък.

Петър Бояджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари