Пет жени заведоха дело срещу Бил Козби за сексуално насилие

1
Бил Козби, който е на 84 години, бе освободен от затвора миналата година, след като през 2018 година бе осъден за сексуално посегателство
Бил Козби, който е на 84 години, бе освободен от затвора миналата година, след като през 2018 година бе осъден за сексуално посегателство Снимка: БГНЕС

Бил Козби, който е на 84 години, бе освободен от затвора миналата година, след като през 2018 година бе осъден за сексуално посегателство

Съдебна жалба за сексуално насилие са завели пет жени срещу актьора Бил Козби и телевизия Ен Би Си, съобщи ДПА, предава БТА.

В съдебния иск, подаден в съда в Манхатън, жените, три от които били актриси с малки роли в "Шоуто на Козби", твърдят, че са били "сексуално атакувани" от Козби. Някои от тях го обвиняват, че тайно е добавял наркотици в напитките им и ги е насилвал, докато са били в безсъзнание.

В жалбата са посочва, че компаниите NBCUniversal Media, LLC, Kaufman Astoria Studios и The Carsey-Werner Company "са прощавали и насърчавали Бил Козби, като не са предприемали нищо, независимо от това, че е знаел за неговите серийни сексуални злоупотреби с жени и са осигурявали на Бил Козби персонал и условия да злоупотребява сексуално с жени". Тези компании са създавали шоуто на комика в периода 1984 -1992 година, докато е в ефир.

Делото е заведено въпреки изминалата давност в резултат на решението на щата Ню Йорк да разреши разглеждането на дела по обвинения за сексуални престъпления, извършени преди десетилетия.

Бил Козби, който е на 84 години, бе освободен от затвора миналата година, след като през 2018 година бе осъден за сексуално посегателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Съветник
    Да им се даде някой лев и ще млъкнат.Разкрачват се и тъпчеш,тъпчеш.......после пак
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари