Pet Paw Bulgaria разказа за неприятен инцидент с двама русенци край Пловдив

4
Мъж и жена от Русе са блъснали куче и са го оставили да лежи на платното
Мъж и жена от Русе са блъснали куче и са го оставили да лежи на платното Снимка: Кадър от Pet Paw Bulgaria

Представителка на *Pet Paw Bulgaria сподели в социалната мрежа неприятен инцидент с участието на двама русенци.

Случката се е разиграла вчера край Пловдив. Жената от неправителствената организация е пътувала с колата си за Пловдив, когато се натъква на ударено от автомобил куче, което тя редовно хранела... Природозащитничката взема животното и го качва в колата си, за да го закара във ветеринарна клиника. Малко след това на пътя вижда спрян Фолксваген, а мъж и жена го оглеждали. Спира, за да ги попита дали не са свидетели на инцидента и разбира, че точно те са блъснали кучето. Става ясно, че не са помогнали на животното, но са силно притеснени за състоянието на возилото си.

Това отприщва гнева на служителката в Pet Paw Bulgaria, тя вдига скандал, изрича клетви и обиди, за които после съжалява, но обяснява, че е изпаднала в паника от случилото се. Приканва мъжът и жената да си ходят в Перник, понеже в суматохата се е заблудила и не е забелязала, че регистрацията на автомобила им е русенска. Това обаче ясно се вижда на видеото, което е споделила във Фейсбук.

От Pet Paw Bulgaria са пуснали жалба и ще има разследване, става ясно от текста към клипа.

Инцидентът предизвика противоположни реакции в интернет, а видеото събра хиляди гледания само за няколко часа.

Ето какво точно гласи публикацията на неправителствената организация, без редакторска намеса на Dunavmost:

"Пътувайки с колата ми към Пловдив, често спирам да храня 3 кучета. Едно от тях ( Майк) е вече в клиника, защото е много болен. Но днес, отивайки да нахраня другите 2, виждам как едното от тях лежи безпомощно на платното. Говорех по телефона в този момент с Дияна Плачкова, която чу всичко.

Спрях колата и слезнах да преместя трупа на кучето, което се каза още живо! Отстрани до мантинелата седеше нейното другарче, което я викаше да стане.

Без да се замисля грабнах удареното куче и го качих в колата. Тя плачеше от болка.... Естествено никой не спря да помогне, а само свиреха и едва не пометоха и мен. Тръгнах към клиника Провет и 20-30 метра по-надолу видях спрян фоуксваген. Мъж и жена оглеждаха колата. Веднага се сетих, че те са ударили моето момиче. Спрях до тях и ги попитах съвсем спокойно ( поне в началото) дали те са ударили кучето. Мъжът ми отвърна, че те са го блъснали и думите му бяха " погледни какво стана с колата ми", при което аз побеснях и потърсих отговор ЗАЩО НЕ СА ОКАЗАЛИ ПОМОЩ НА ЖИВОТНОТО. ПОСЛЕДВА УДАР ОТ МЪЖА ПО ЛЯВАТА МИ РЪКА!!! В този момент издивях и започнах да крещя ( което се вижда в клипа и не се гордея с това), но бях в ужасна паника. Качих се при кучето, което видимо не знаеше какво става, беше в шок и я болеше. Веднага се обадихме в Провет и бяхме посрещнати от ветеринар, който я прегледа.

Направиха и рентгенова снимка, на която се вижда, че 6ти гръбначен прешлен е счупен, но за щастие няма разместване. Също така кучето има течност в коремната кухина. Доктор Пачев ще извърши операция на гръбнака и се надяваме животното да не остане инвалид за цял живот заради този индивид, който ДОРИ НЕ СЛЕЗНА ОТ КОЛАТА СИ ДА ВИДИ КАКВО Е ПРИЧИНАЛ, А СЕ ПРИТЕСНИ ЗА ТЪПИТЕ ЛАМАРИНИ!

Пусната е жалба и ще има разследване. Няма да оставим нещата така, НЯМА! Ще търсим справедливост! Дано органите на реда си свършат работата АДЕКВАТНО!"

*Pet Paw Bulgaria е неправителствена организация /НПО/, със седалище в Пловдив. Тя е плод на 10- годишните усилия на две момичета, които дават сърцето си в името на спасяването на бездомни и изхвърлени животни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    17
    Александър
    Тази истерична болна женица, е поредната хранеща се с лайна и взимаща пари като НПО жената поства как "лекуват" някакъв помияр и благодари на "дарителите" за 1600 лева който са събрали, естествено за да излекуват помияра от неясно какво, за достоверност кучето на снимката е с фуния на главата. Трие коментари от старницата си, хранела кучетата по пътя, и те обивтават там някаква територия и създават предпоставка за ПТП. Много загрижената защо не си ги гледа у дом, защо не хранят и не се грижат за деца в тая държава за български деца, а само помиярите са им мили. Боклуци!
  • 0
    16
    Аз
    Аз щях да я съдя за безстопанственост. Помияра ако е бил на повод - нямамло е да се озове на платното. Да си ги носи в къщи да ги храни!!!
  • 2
    15
    Pe60 K1rka7a
    Хахахаха Тая ненормална изтерясала психично болна си проси да и застъпиш вратлето с гумите и да се наслаждаваш как се дави за въздух.... Ебаси ненормалното истерясало животно... И ще я чакам НПОто да и се домъкне да ми плати щетите времето и нервите ако и се живее....
  • 19
    14
    Гражданин
    Тази е психопатка,кълне хората да умрат заради някакъв помяр.СРАМ за човешкия вид.
  • 7
    13
    Вечния
    Свят голям...хора всякакви
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари