Пет пъти повече оздравели отколкото заразени с КОВИД в Русенско

0
Област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната
Област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната

Пет пъти повече оздравели отколкото заразени с КОВИД-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие

 Новите случаи на коронавирусна инфекция в областта са 14, а излекуваните са 70. 12 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. По един нов случай има и във Ветово и Сливо поле. В населените места от общините Борово, Бяла, Две могили, Иваново и Ценово няма заболели за последните 24 часа. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14154, а преболедувалите 12980. Активните случаи са 293. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 108, като 27 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 158, от които 21 са за интензивни грижи. При необходимост този капацитет може да се увеличава.

През вчерашния ден са починали още две жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 881, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 505 от тях са мъже, 376 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа няма област без заразени с коронавирусна инфекция, като с най-малко е Силистра – 1.

До момента в областта са извършени 34661 имунизации, като повторна доза са получили 13982 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 350 ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари