Пернишко село се оказа част от мина за въглища

0
Дейността на мината се е разраснала в частни земеделски земи - засегнати са 150 декара
Дейността на мината се е разраснала в частни земеделски земи - засегнати са 150 декара

Пернишкото село Дивотино се оказа част от територията на мина за въглища.

Как точно землището не селото е попаднало в терените, от които рудникът има право да добива не е ясно. Факт е обаче, че мината е стигнала на метри от първите къщи.

Оказва се, че в последно време мина все повече копае съвсем близо до къщите на хората в село Дивотино. Според кмета на селото Румен Сергиев мината вече копае на разстояние около 200 метра от селото, предава БНР.

На провелото се общоселско събрание хората са изразили своето твърдо решение да се противопоставят на тихото нашествие към домовете им. Жители на селото вече са пуснали молби до Община Перник, до Министерството на енергетиката и до омбудсмана Мая Манолова.

Дейността на мината се е разраснала в частни земеделски земи. Кметът на селото Румен Сергиев твърди, че засегнатите земи са около 150 декара.

Според последната информация територията на село Дивотино влиза в отдадената територия за концесия на мината. Това е последната информация, съобщена от представител на Министерството на енергетиката преди няколко дни. Бъдещето е неясно и затова предстоят срещи на различни нива на властта - в общината, в областната управа, министерството.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари