Пенсия стана обидна дума

0
Управляващите минаха в дълбока нелегалност, въпреки размерите на проблема
Управляващите минаха в дълбока нелегалност, въпреки размерите на проблема

Мнозина смятат, че промените в пенсионната система, с които се ощетяват гражданите, са приети поради незнание или незаинтересованост.

Ако беше вярно, това няма да е нито за първи, нито за последен път. Дори не е учудващо, че управляващите минаха в дълбока нелегалност, въпреки размерите на проблема – 37% от бъдещите пенсионери са ощетени от новата формула за определяне на пенсиите. Това е обичайна тактика, прилагана с надеждата, че скандалът скоро ще потъне в дребнотемията, с които политиците ни занимават всеки ден.

От вчера обаче ситуацията се промени и бяха взети мерки темата не просто да се подминава, но и да се заглушава - „Фейсбук“ отказа да популяризира текста ми за недъзите на пенсионната система с аргумента, че ... той съдържа обидни думи.

Няма как да не се съглася с „Фейсбук“!

При тази пенсионна система пенсия наистина е обидна дума – за всички, които години наред съвестно са се осигурявали, за да бъдат за пореден път ощетени от държавата, която гледа на техните бели пари за достойни старини като на касичка за попълване на дупки всякакви.

Очевидно е обаче, че „Фейсбук“ не се е водил от подобни размисли и страсти, още повече, че в текста ми няма обидни думи. Администраторите на социалната мрежа реагират така, когато голям брой потребители протестират срещу дадена публикация. Всичко това, ни води към единствено логичния извод, че става дума за злонамерена организирана атака на фабрика за тролове, активирани от управляващите, за да прекратят дискусията по тази толкова неудобна за тях тема. Много по-лесно е да се справиш с недоволните поотделно, отколкото ако те се обединят. Разделяй и владей, както са съветвали римските императори.

България обаче не е империя, а демокрация, колкото и да им се иска на някои хора да е обратното. Затова смятам да поддържам темата, докато проблемът не намери разумно решение. Защото честният труд трябва да се поощрява, а не да се санкционира!

Накрая, се обръщам към всички Вас с молба да споделите настоящия текст и линка към „нарочената статия“, за да преодолеем натиска на троловете:

Гроздан Караджов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари