Пенсионери пяха и спортуваха в центъра на Русе

2
Хората от третата възраст показаха, че духът им е бодър и умеят да се забавляват
Хората от третата възраст показаха, че духът им е бодър и умеят да се забавляват

Хората от третата възраст показаха, че духът им е бодър и умеят да се забавляват

Пенсионери от близо 30 клуба от Русе и населените места в общината се събраха днес на традиционния си фестивал „Русенци пеят и играят – да съхраним българското!“, наричан помежду им „Шареното хоро“. На площада пред сградата на общината хората от третата възраст показаха, че духът им е бодър и умеят да се забавляват.

"Фестивалът, който се организира от Съюза на пенсионерите-регион Русе, се прави вече 10 години", разказа Мария Савова, цитирана от Русе Медиа.

Най-активно участват всички 21 клуба от град Русе, заедно с останалите осем клуба от кварталите и селата. Част от съставите се включиха в спортната програма с изпълнение на различни упражнения, а други – индивидуално и като групи, изпълниха народни песни. Най-атрактивната част във фестивала, на който се връчват и награди, бе надиграването с ръченица и хоро.

Съюзът на пенсионерите има около 2000 членове в Русе, като се набляга най-вече на социалната политика – възрастните хора да имат жизнен тонус и да се чувстват полезни в общността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари