Пенсионери отбелязаха Деня на възрастните хора в Пиперково

4

По време на тържеството беше отбелязана и 50-годишнината от съвместния живот на Еленка и Янко Янкови

Обновената ритуална зала в Пиперково трудно успя да побере желаещите да се включат в тържеството по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.

Пенсионерското парти събра повече от 60 души от златната възраст. Жените и мъжете с посребрели коси показаха, че наистина могат да се веселят и да ценят времето, в което живеят. Повече от четири часа залата се огласяше от веселие, смях и добро настроение. Народните хора и съвременните танци не спряха дори и за минута.

За да почетат хората от третата възраст, дойдоха кметът на община Ценово д-р Петър Петров, председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и председателят на общинската пенсионерска организация Любен Атанасов. „С дълбоко уважение се обръщам към вас – хората, които продължават активно да участват в обществения живот и ви благодаря за вашата всеотдайност и принос за развитието на населените места в община Ценово. Искрено се радвам, че притежавате неуморен дух, енергия и желание за пълноценен живот. Вие сте нашите учители в живота и ние сме ви дълбоко признателни за наследените уроци“, се казва в поздравлението на кмета до възрастните  хора.

По време на тържеството беше отбелязана и 50-годишнината от съвместния живот на Еленка и Янко Янкови. Съпрузите получиха като подарък бутилка червено вино, а възгласите „Горчиво!“ отново ги върна в младостта. Музикален поздрав отправи и женската певческа група към НЧ „Петко Р. Славейков“. След изпълненията, изпратени с бурни аплодисменти, всяка жена беше зарадвана с червена роза. Загърбили болежките и ежедневните неволи и терзания пенсионерите от Пиперково се веселиха от сърце и душа като в младежките си години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари