Пенсионери от Ценово се научиха да работят с компютър

1

20 мъже и жени с посребрели коси от Ценово получиха сертификати за начална компютърна грамотност.

В продължение на двадесет часа те преминаха обучение по четири модула за работа с интернет. Участниците в групата се запознаха с компютърната техника, придобиха умения да работят с интернет и социалните мрежи, научиха се как да използват мобилни устройства и как да прилагат основните правила за онлайн безопасност. Занятията се проведоха в компютърната зала на Народно читалище „Христо Ботев“ по проект „Интернет за всички“ с подкрепата на Асоциация „Съвременни читалища“.

По време на обучението всеки от нас си направи регистрация на собствена електронна поща. Пенсионерският клуб „Млади сърца“ също влезе в социалните мрежи и комуникацията с „колегите“ от различни краища на страната е много по-лесна“, не скри ръководителката на пенсионерската организация Румяна Иванова. След официалното легитимиране в социалните мрежи ръководството на ценовския клуб още по-усърдно започна да реализира една своя инициатива – да открие и да установи контакти с всички клубове от страната, които носят името „Млади сърца“.

Обучение по начална компютърна грамотност за пенсионери трябва да се проведе в още четири населени места от страната. Проектът предвижда да бъдат обхванати общо 100 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари