Пенчо Милков: ТИР-паркингът в Русе ще е готов до края на май

2
По-малкият общински паркинг, който се прави с отпуснатите от държавата 3 милиона лева, трябва да е готов до края на годината, каза още кметът Милков
По-малкият общински паркинг, който се прави с отпуснатите от държавата 3 милиона лева, трябва да е готов до края на годината, каза още кметът Милков Снимка: Община Русе

По-малкият общински паркинг, който се прави с отпуснатите от държавата 3 милиона лева, трябва да е готов до края на годината, каза още кметът Милков

"ТИР-паркингът, който се прави от частна фирма върху общинска земя, и ще бъде предназначен за 700 камиона, трябва да е готов до края на май 2023 година", каза на пресконференция кметът на Русе Пенчо Милков. Той ще е много важен през лятото, когато по неофициална информация от Министерството на транспорта се очаква да започне ремонт на Дунав мост 2 при Видин, предаде Русе Медиа.

Кметът коментира внушенията, че паркингът повтаря модела на Капитан Андреево, като обясни, че тук ситуацията е съвсем различна – строи се на общинска земя и ако има нарушения, общината може да защити обществения интерес.

По-малкият общински паркинг, който се прави с отпуснатите от държавата 3 милиона лева, е в процес на проектиране и след това ще започне изграждането му. Според кмета до края на годината и двата паркинга ще са готови и ще приберат камионите от пътя към Дунав мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    мм
    Маргините лапнаха ли го паркинга а не ще ви бавят че неможа да го направи общината и приходите да влизат в нея ,но не е това идея както за всичко тоест трябва да се точи и краде не да се правят смислени неща в полза на общината!същата работа е със снегопочистването озеленяването!
  • 4
    4
    Гражданин
    Паркингът само ще задълбочи проблемите.Как ще се вливат тези големи камиони в и без това тясното платно и трафика от коли на хора работещи извън Русе посока Мартен.Нали и ясно на всички,че това място наречено "паркинг" ще е източник всякакви неприятности.Съгласен съм пишещите под №1 и №2.Но нашият пишман кмет е твърде далеч от това.За съжаление.
  • 4
    3
    Курва номер 3
    А мен кога Ббренчо? Влажна съм бе идиот, Искам оран с твоя детски плуг
  • 16
    2
    Aha
    Мостът е си е наред. Организацията не е наред. Ако направят нов мост ще поне х5 таксата преминаване и пак ще се чака и ще е бавно, защото организацията ще е същата.
  • 22
    1
    ВПП
    А бе, Пенчооо, мост трябва, мост с повече гишета! Щото сегашния е строен за волски талиги и ГаЗ-ки и е цяло чудо, че още се държи! При липсата на алтернативен маршрут, един нов мост би се изплатил сравнително бързо, при положение, че ще е „монополист“ в района! Ама кой да мисли, пък и един паркинг е по-„доходоносен“ от някакъв си мост, нали!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари