Пенчо Милков: Ще претендираме в съда всички вреди от ВиК - ремонта

3
Улиците са разкопани, недовършени и тънат в изключителна мизерия
Улиците са разкопани, недовършени и тънат в изключителна мизерия

На живо включване от квартал "Средна кула" кметът Пенчо Милков отправи остра критика към изпълнението на ВиК - ремонта в Русе

"Улиците са разкопани, недовършени и тънат в изключителна мизерия", отбеляза Милков. "Недопустимо е това, което фирмите - изпълнители оставят след себе си", заяви той. 

След извършени проверки на общински служители, утре ще бъдат съставени три акта на фирмите, но общината не е възложител по проекта, припомни кметът. 

Канят се всички потърпевши от ремонтните дейности на среща с ръководството на ВиК - Русе. Тя ще се състои в Пленарна зала на 4 юли, понеделник от 18:00 часа., обяви Милков и апелира въпросите да се зададат директно.

Общината е възложила процедура всички вреди от недобре възстановените улици да се претендират в съда, стана ясно още от живото включване на Милков в социалната мрежа. Гражданите също могат да се защитят в съда, обясни Милков. 

Той самият е получил сигнали и оплаквания за нанесени щети върху лични автомобили. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    8
    Краси
    Попитайте ги от къде взаимстват технологията ,стъпките и начина на изпълнение на такъв мащабен за градът проект? Защо там ,където вече е подменено не се асфалтира,а се продължава,докато не се разкопае целия квартал,блокират се възлови участъци,малки улички се налага да поемат огромен трафик. Толкова ли е трудно да има някаква предвидимост на нещата,хората биха подходили с разбиране! На кръговото на бул. Цар Освободител месеци вече едната лента не се ползва!Това ако беше в една нормална държава щеше денонощно,ако трябва и на прожектори да се работи до отстраняване! Това е възлов участък!Не мога да повярвам,че изпълнителя има опит зад гърбът си!
  • 13
    7
    плюс-минус
    Пенчо закъсня! Общинарите - също! ВИК си прави каквото му се иска на Савов. Имам спомен от преди няколко години, че бяха отпуснати около 30 милиона. Къде са те сега?
  • 14
    6
    Русенец
    Защо не се мият улиците?След строителните дейности остана толкова пръст,пепел и прах,които сме принудени да дишаме. Явно трябва да се надяваме на силен дъжд, но уви такъв няма.
  • 13
    5
    Павел
    Моля да поканите г-жа Боряна Пенчева и шефа на изпълнителната фирма
  • 21
    4
    Строител
    Хората казват "След дъжд - качулка"! Та и заканата за съд е нещо подобно - да ти разбият улиците на града и кварталите, та иди се съди с години в българските съдилища. А къде беше контролът на администрацията, ресорния кмет и на баш кмета след многото сигнали на граждани?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари