Пенчо Милков: Русе е спортуващ град

0

Община Русе се включи в Европейската седмица на спорта

За осма поредна година Министерството на младежта и спорта организира Европейска седмица на спорта #BeActive, която се осъществява съвместно с Община Русе и Ученическата спортна школа /УСШ/. В спортен комплекс „Ялта“ се включиха спортисти от над 20 русенски клуба, които демонстрираха своята дейност пред деца с интерес към спорта и техните родители.

„Русе е спортуващ град и има множество успешни спортисти, които ни карат да се гордеем 365 дни в годината, не само в Седмицата на спорта“, каза кметът Пенчо Милков, който откри празника.

Почетени бяха и някои от най-успешните русенски спортисти в момента. Иван Банчев, Божидар и Катерина Кисеви, Валентин Хасърджиев, Румен Върбанов, Димитър Димитров, Мартин Станчев и Сезен Белберова са донесли на града ни множество медали от световни, европейски и държавни първенства.

За настроението на присъстващите се погрижиха Екатерина Пенева от Детска вокална група „Слънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова, формация за модерен балет „Мираж“ с хореограф Наталия Томова и Детско – юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ с хореографи Милена Михова и Добрин Райчев.

Най-големият спортен празник в Европа се провежда в периода 23 – 30 септември в градовете София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян и тази година е под мотото "Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Минувач
    Пена, голям си! Мотивира дори тия които ти бяха симпатизанти но не гласуваха за теб, да гласуват против теб! Има защо, захлеби спор няма, но икономическа не спи! Ща гепат за топките скоро ;)
  • 5
    5
    Точно
    Напълно съм съгласен. Всеки ден ние спортуваме спортно ходене с препятствия през неравен терен или офроуд с елементи на спортно ориентиране , след 1-2 седмици специално за всички участници ще докарат и кал...Тези , дето ще цъкнат минуси , явно са класи над нас и хвъркат.
  • 3
    4
    Неразбрал
    Секса брои ли се за спорт??
  • 8
    3
    Бай Пенчо, бай Пенчо...
    Русе - РАЗБИТ ГРАД, само не се оправдавай с водния цикъл, защото и там, където не копаят ВиК е разбито. Виж само плочките пред Паметника на Свободата, как не се спъна в тях като отиваше с другите "големци" /всичките мижитурки/ да награждавате победителите от пробега Гюргево - Русе. Не ставаш кмете, голям боклук излезе, като предишният, а може би и по-голям.
  • 7
    2
    10 стинки
    В тоз град след спорт кашлям много всеки път ве. Зимно време с инхалатори
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари