Пенчо Милков: Приходите на Община Русе спаднаха с над 2 милиона лева

2
Ограничаваме издръжката, ще отпаднат и някои обекти в инвестиционната ни програма
Ограничаваме издръжката, ще отпаднат и някои обекти в инвестиционната ни програма Видео: Русе Медиа

За първото тримесечие на годината приходите на Община Русе са спаднали с 2,2 млн.лв. в сравнение със същия период на 2019 г., съобщи пред общинските съветници кметът Пенчо Милков. Той направи анализ на отражението на кризата върху общината, която първо е ударила икономиката.

1,2 млн. лв. по-малко са постъпили в бюджета от имуществени данъци и такса смет, а намаляването на неданъчните приходи е 1 млн.лв. до този момента. Въпреки че се очаква парите от данъци да дойдат през годината, тъй като е удължен срокът за плащането им с отстъпка до края на юни, не така стои въпросът с другите приходи.

Предоставянето на услуги, получаването на наеми, извършване на дейности, носещи приходи, рязко намаляха, защото намаля и икономическата активност на фирмите в Русе. Не е е ясно как ще изпълним очакваните приходи от продажби, които са планирани в размер на 1,4 млн.лв за годината. Очаквам и там да има затруднения“, каза Пенчо Милков, предава Русе Медиа.

В отговор на ситуацията общината ще намали до минимум разходи, които не са спешни и няма да затруднят нормалния процес на работа. „Ще направим ограничения в издръжките на всички местни структури като кметства, общински предприятия, детски градини и ясли, но ще продължим дейността по подобряване на инфраструктурата в селата, подобряване условията в градини и ясли, като продължим асфалтирането, ремонтите, защото сме го обещали на хората. Няма да се допускат необосновани и ненужни разходи. Ще отпаднат и някои обекти в инвестиционната ни програма, но изграждането на улично осветление, детски площадки и ремонтът на улиците ще продължи“, заяви още кметът.

Общината ще довърши и всички инфраструктурни и други проекти, започнати преди сегашната администрация, които трябва да бъдат успешно завършени. В същото време ще продължи укрепването на общинските предприятия, на които се разчита, и ще се поддържа средата, в която живеят хората. Продължава чистенето, миенето на улиците, косенето, пръскането за комари, както и дезинфекцията.

За русенци са отворени горещи телефони, дава се психологическа помощ, закупуват се храни, дезинфектанти и предпазни средства, като се набират активно дарения от общината. Кметът призова съгражданите си да бъдат

Задружни и единни, защото само така се преодоляват всички трудности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари