Пенчо Милков представи социалната политика на Община Русе пред ООН и УНИЦЕФ

1

Кметът на Русе се похвали с най-голям брой социални услуги, предлагани в България

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с представители на УНИЦЕФ и Върховния комисариат за бежанците към ООН, които са на работно посещение в Русе. По време на разговора бяха обсъдени социалните услуги, които Община Русе предлага, и бъдещото съвместно сътрудничество.

Русе е общината, предлагаща най-голям брой социални услуги в България – 48. Горд съм с нашите социални работници, които се справиха успешно с досегашните предизвикателства, пред които бяхме изправени – бежанците от войната и COVID-кризата, когато ежедневно бяха предоставяни “Топъл обяд“ и „Патронажна грижа“ на стотици възрастни хора”, сподели кметът, съобщиха от Община Русе.

На срещата бяха обсъдени и условията за работа на минорните групи, както и рекордно ниската безработица от малко над 4% в града през август. Представителите на УНИЦЕФ и ООН проявиха интерес към механизмите за задържане в класните стаи на децата от малцинствата, които често изпадат от образователната система.

На срещата присъстваха и заместник – кметът Енчо Енчев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Малчо
    Абе м$хльо този брой социални услуги от кого бяха създадени от теб ли или от предишния кмет. Стига си се хвалил с нещо, за което нямаш принос.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари