Пенчо Милков представи екипа си от заместници

2

„Обърнах се към хора, които да бъдат добри професионалисти, енергични и да бъдат честни.” това заяви днес Пенчо Милков при представянето на четиримата си заместници.

Те отговарят едновременно на изискванията, които поставям и към себе си, да работят с голямо желание и отдаденост за Русе и русенци и да са добри специалисти в своите сфери.” каза още г-н Милков и предостави думата на всеки от тях за кратко обръщение.

Заместник-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева:

Приех предизвикателството да стана част от екипа на г-н Пенчо Милков, познавайки го от съвместната ни работа като професионалист и личност с висок морал и принципност и ще направя всичко възможно да продължим градежа на Русе както е във визията на г-н Милков. Ще разчитам на екипната работа, ще дам всичко от себе си за доброто на Русе и русенци. Защото обичам Русе!

Магдалина Илиева е завършила националната математическа паралелка на МГ „Баба Тонка“ , след което ВИАС-София със специалност „Строителен инженер“ ПГС. Целият й професионален опит е в сферата на строителството като Мениджър по качеството и Главен специалист по отчитане на строителството, Изпълнителен директор по подготовка и отчитане на строителството в „ГБС-Русе“АД, инженер по строителството във фирмите „Интис“ ООД и „Декра-Строй“ ЕООД, а през 2019 г. като главен специалист в ДПП „Русенски Лом“. През месец юли 2019 г. получава покана от д-р Димитър Стефанов - кмет на Община Тутракан да бъде част от екипа му като заместник-кмет по строителство и общинска собственост, която бе препотвърдена отново и след преизбирането му за кмет на Община Тутракан. Омъжена, с един син.

Заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев:

Обичам града си и за това приех поканата да стана част от екипа на г-н Милков, защото има ясна платформа за управление, която включва единност, прозрачност, компетентност и почтеност. Гражданите на Русе заслужаваме да дишаме чист въздух и ще работя усилено в тази посока. Заедно ще направим Русе още по-красив и по-привлекателен както за бизнеса, така и за нашите съграждани и туристите.

Димитър Недев завършва специалност „Технология и организация на автомобилния транспорт“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“, а през 2015 година и магистратура по финанси в Стопанска академия „Димитър Ценов“, гр. Свищов. Работи в немската компания „ВСТ Кинематикс България“ като проектен мениджър, като преди това почти 23 години работи в Русенската корабостроителница, където се развива професионално, достигайки длъжността Директор Достройка, отговарящ за около 600 души и 20 фирми – външни изпълнители и член на борда на директорите. В началото на 2014-та година напуска корабостроителницата и става част от екипа на „Витте Аутомотив“ като проектен мениджър. След това преминава в „ВСТ Кинематикс България“ след продажба на част от производството на „Витте Аутомотив“ на друга немска група. За кратко е бил част от екипа на „Ди Ес Ейч“ ЕООД, която е в сферата на Проектиране, разработване и производство на системи за контрол на достъпа и на IBG Motors – Тутракан. Семеен, с един син.

Заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова:

Ще вложа всичката си енергия, опит и професионализъм за развитието на туризма в нашия град, използвайки и потенциала, който носи река Дунав. Ще работя за привличането на нови инвестиции и за подобряването на бизнес средата. Моята мечта е хората от всяко поколение тук да чувстват и знаят, че имат бъдеще в Русе. Ще залагам на прозрачност в действията си и ще се допитвам до мнението на гражданите – заедно ще вървим напред.“

Златомира Стефанова завършва международен туризъм в ИМТ – Варна, след това придобива и бакалавърска степен по Финанси към Великотърновския университет. През 1998 година започва работа във фирма „Дунав турс“, където се развива професионално и през  2016 година става офис мениджър на Туристическата агенция „Дунав Турс Хотелс“ и към днешна дата е неин Изпълнителен директор. Има богат опит като екскурзовод, била е и Преподавател към квалификационен курс по Туризъм в Научноизследователския институт по управление на регионални проекти в Русе. Семейна, с едно дете.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев:

В съвременния свят образованието се налага като най-важния фактор за осигуряване на ново качество на икономиката и увеличаване влиянието на човешкия капитал, за изграждане на едно добре подготвено и можещо общество на знанията. Ще работя всеотдайно и за подобряването на социалните услуги и дейности в нашата община, за развитието на спорта и младежките дейности. Вярвам, че с общи усилия ще направим Русе едно по-добро място за живеене.“

Енчо Енчев завършва Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ по специалност българска филология и е магистър по български език и литература. След това завършва две едногодишни специализации - едната по педагогика, а другата по психология. Работил е като учител по български език и литература, педагогически съветник, помощник директор на средно училище, директор на две русенски училища и директор на Дирекция „Култура и образование“ в община Русе. Удостояван е с множество награди, като две от тях са - Награда на Изпълнителния комитет на Съюза на българските учители 2010 г., грамота и плакет - Национален партньор на годината, за личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство, и Почетно отличие „Неофит Рилски“ на Министерство на образованието и науката за 2018 г. за дългогодишна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. От 2014 г. е директор на ОУ „Ангел Кънчев“ - Русе. През 2017 г. е избран за Председател на Сдружението на директорите от средното образование в Република България - секция Русе, а през 2018 г. - за съпредседател и член на Националния управителен съвет на Сдружението на директорите. Семеен, с един син.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари