Пенчо Милков предлага картите за транспорт на учащи да поевтинеят с 2 лева

1
Сега месечните карти струват 18 лв за автобусните линии и 16 лв за тролейбусните
Сега месечните карти струват 18 лв за автобусните линии и 16 лв за тролейбусните

Абонаментните карти за ползване на обществения транспорт от ученици, студенти и докторанти редовно обучение да поевтинеят с 2 лева.

Това предлага кметът Пенчо Милков в докладна записка до Общинския съвет за промяна в Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 14 за реда и условията за превоз на пътници и багаж с обществен транспорт на територията на Община Русе.

На настоящия етап цената на картите се изчислява база 44 пътувания, като Общината доплаща на превозвачите по 13,46 лв. на карта. Така за месечните абонаментни карти учащите се, студентите и докторантите редовно обучение заплащаха по 18,00 лв. за автобусните линии и 16,00 лв. за тролейбусните.

Предложението на кмета е общинската компенсация да бъде увеличена на 15,46 лв., като по този начин цената на картите за учащи да стане съответно 16,00 лв. за автобусния транспорт и 14,00 лв. – за тролейбусния.

Очаква се с намалената цена да се увеличи търсенето на услугата „обществен превоз на пътници“ от всички учащи се.

Общинска администрация ще осъществява контрол гарантиращ, че предоставените средства няма да доведат до свръх компенсиране на превозвачите във връзка с дейността по извършване на обществен превоз на учащи, студенти и докторанти редовно обучение. При възникване на възможност за свръх компенсиране средствата няма да бъдат предоставяни“, пише в докладната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари