Пенчо Милков предлага 24-часови дежурства на ДАИ по пътя Мартен - Русе

4
Според кмета на Русе транзитните такси през Дунав мост са архаични и трябва да се повишат
Според кмета на Русе транзитните такси през Дунав мост са архаични и трябва да се повишат Видео: Русе Медиа

Да се повиши таксата за преминаване на Дунав мост

За това настоява кметът на Русе Пенчо Милков, предаде Русе Медиа.

В момента един лек автомобил плаща 2 евро на излизане от България и 3 евро на влизане от Румъния. Според Милков таксите са абсолютно архаични и всяка нормална държава би ги вдигнала, след като войната натовари България допълнително с тежкотоварни камиони. Сърбия например го е направила и това е довело до засилен трафик на Дунав мост 2. Така ще дойдат и много повече средства за инфраструктура.

Пенчо Милков продължава да настоява пред държавата част от таксите да идват в община Русе. Той коментира, че всяко правителство може да промени разпределението на средствата от тези такси с подзаконов акт. В момента се дават поравно пари на километър държавен път, който минава през общината. А трябва да има коефициент на натовареност и да се дават повече средства там, където минават камиони.

Пенчо Милков сподели, че проблемът на пътя Мартен-Русе може да се реши с по-ефективна намеса на ИА „Автомобилна администрация“. Тя работи до 17.30 часа в делничните дни и без събота и неделя. Ако има дежурства през цялото денонощие, служителите ще могат да освобождават камиони, които трябва да спрат за задължителна почивка, и да им разрешат да преминат граничния пункт, вместо да стоят на опашката. По думите на кмета директорът на ИААА-Русе многократно е искал това от ръководството си, но му е отказвано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Милю
    Ами преминаващите от бул.България към с.Николово кой да контролира. Сложиха едни табели за забрана на товарни автомобили над 10 тона, но масово се нарушават от водачите и карат с превишена скорост по общинския път покрай кметство, детски площадки, мед. служба. Къщите се тресат, таваните са напукани, хората стресирани и отчаяни. Това е всеки ден по ул.Липник, ул.Плиска и ул.Тунджа до разклона за Силистра и в другата посока Русе.
  • 2
    7
    бъчваря
    Тая седмица имам забавяне за работа от порядъка на 2-3часа. Само вчера чаках половин час, а оня ден цял час в задръстване. Отделно всеки ден има минимум 10 минути забавяне заради ниската скорост на движение. За една седмица работодателят ми е загубил поне 3часа от работния ден. Не слагам и преразхода на гориво заради задръстванията. Нормално е тия такси да остават в Русе и то не проценти, а целите. Защото ние, русенци си патим, както и русенските фирми в зоната на КТМ и тия в Русе с работници от Мартен и Сандрово. Направете голям паркинг за спящите, това искат и самите тираджии, с които разговаряме в задръстванията. Не се търпи вече, защото работим първа смяна и томчно тогава са най-големите задръствания и заради липса на добър контрол от страна на полицията. Хващайте кочаните, глобявайте нарушителите, предизвикали задръстване, да видите как само след месец всички ще станат примерни тираджии като в Германия.
  • 5
    6
    Гост
    И щом ИА имат право да спират камионите за задължителна почивка, къде ще ги спират да почиват? Пак ли на пътя? Докога? Цялата работа ми се струва като едно използване на ситуацията, без реално да се реши проблема.
  • 4
    5
    Гост
    Абе, кмете, леките коли ли натовариха Дунав мост, че тях ще облагаш с още такса? Като са ти го натоварили камионите - облагай камионите, що облагаш гражданите? Така излиза, че гражданите ще плащат масрафа на търговците. И това, с още проверки от ДАИ, само пълни хазната, без да решава проблемите с трафика. Демек - ние пак да стискаме зъби в колоната от камиони, докато някой посъберял повечко такси.
  • 7
    4
    Linz
    Изобщо не си наясно с транспорта, значи тия които пристигат с привършва що време направо в митницата, останалите балами ще чакат, направете паркинг като границата с Турция.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари