Пенчо Милков: Правя всичко възможно Русе да посреща 3 март и 6 май празнично и гордо!

1
„Ретро Русе“ за първи път в крайдунавския град
„Ретро Русе“ за първи път в крайдунавския град

 „Ретро Русе“ за първи път в крайдунавския град

Правя всичко възможно Русе да посреща 3 март и 6 май празнично и гордо, както подобава на северната столица на България.

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ кметът на Община Русе Пенчо Милков.

На 6 май освен тържествената церемония и полагането на венци и цветя на един прекрасен паметник в Русе, който е посветен на героите от Сръбско-българската война, предвиждаме нещо, което не е правено никога“, каза още кметът на Русе.

По думите му в центъра ще бъде реализирано така нареченото „Ретро Русе“.

Българите знаят, че центърът на града, е изключително красив и е запечатал една епоха, в която Русе е бил най-развитият град в България. Това е краят на 19 век преди и първите десетилетия след това. Новото, модерността, цялата западна култура и икономика влизат през Дунава в България през Русе. Така нареченото „Ретро Русе“ ще направи една снимка на цялата територия на центъра. Ще направим много много неща. Хората ще видят как е изглеждал градът в края на 19 и началото на 20 век. Ще има няколко подвижни изяви. Това са глашатаи, пощальон, дори конна полиция ще обикаля по центъра. Ще има клоуни на кокили. Особено интересни ще бъдат 12-те сцени, които ние ще организираме с актьори от театъра, с оперни актьори, които са от Държавната опера в Русе. Ще има шапкарска работилница, сладкарска работилница, ретрофото, художници, които на момента ще рисуват. Ще има производство на пиво, бръснарница, щандове с платове. Актьорите, а и много граждани, ще имат възможност да са облечени с дрехи от тази епоха. Всичко това ще бъде заснето. Надявам се хората да усетят най-силните години на нашия град и тази сила да им позволи отново Русе да получи достойното си развитие“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари