Пенчо Милков положи клетва като кмет на Община Русе

4

Новоизбраният кмет на Община Русе Пенчо Милков положи клетва.

Ето какво каза по повода г-н Милков.

"Уважаеми дами и господа общински съветници,

Скъпи русенци,

Моментът е специален и е част от един специален ден – днес Православната ни църква почита чудотвореца свети Мина - покровител на дома и семейството, на сираците и на бездомните. Намирам символика, че точно в този ден се кълнем пред своите съграждани. Русе е общият ни дом, за който ние бяхме избрани да се грижим.

Кои сме ние? Хора от 10 политически формации, всеки със своите убеждения, предразсъдъци, лична история и качества. Един пъстър състав, който тепърва ще кръстосва своите ЗА и ПРОТИВ.

Няма да изненадаме тази зала с кръстосан огън. Тя помни хиляди люти спорове; помни и решения, спуснати по партийна повеля или диктувани от частни интереси. Видели сме до какво води всичко това...

Да видим какво ни обединява обаче – това са доверието на русенци и отговорността, която ще носим за бъдещето на Общината. Това не са стъпалца към личния ни рай, а висши ценности.

Сега от нас зависи дали в тази зала на Площад Свобода заедно ще работим за историческата гордост на Русе или ще се въргаляме, сякаш сме на махленски тепих.

Съгражданите ни ясно заявиха, че искат промяна. Вярвам, че ще осъзнаем ролята си и ви призовавам да се водим от 4 принципа в следващите 4 години: единение, компетентност, прозрачност и почтеност. Не по един за всяка година, а от всички заедно!

От моя страна имате протегната ръка.

Нека бъдем съмишленици, защото Обичаме Русе!

Благодаря ви и на добър час на всички!"

Пожелаваме на добър час на новия кмет. Нека бъде обективен, справедлив, честен и никога да не забравя, че е на този пост, благодарение на русенци и в името на тяхното благо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари