Пенчо Милков: Независимостта не се печели еднократно, тя се носи всеки ден като отговорност

0
Кметът на Русе заяви, че манифестът за обявяване на Независимостта на България възстановява гордостта на българския народ
Кметът на Русе заяви, че манифестът за обявяване на Независимостта на България възстановява гордостта на българския народ Снимка: Русе Медиа

Изложба на автентично оръжие от преди 114 години привлече вниманието на русенци

Русе отбеляза тържествено 114 години от обявяването на Независимостта на България. 

Церемонията се състоя пред Паметника на свободата, а началото ѝ бе поставено с приемане на почетния караул и изпълнение на тържествени маршове от Общинския духов оркестър, съобщи БТА

Кметът на града Пенчо Милков заяви, че манифестът за обявяване на Независимостта на България възстановява гордостта на българския народ. 

"Дързост и изключителна дипломатическа сръчност се демонстрира от нашите предшественици в текст на манифест, който трябва да прочитаме често и да търсим себе си в думите му. Независимостта не се печели еднократно, тя се носи всеки ден като отговорност", каза Милков.

Русенският митрополит Наум и свещеници отслужиха благодарствен молебен. 

Церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя, като присъстващите на събитието можеха да разгледат и изложба, която разказва за пътя към Независимостта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Густав Адолф, до 1
    Понеже виждам, че си тъп, ще ти го обясня простичко. "Независимост" никъде по света не се празнува "от еди си кого". Празнува се просто независимост, защото няма значение от кого е извоювана - все тиранин е. Американците например не празнуват "Независимост от Британската империя", нито Монголия празнува "Независимост от Китай". Да, празникът официално така се нарича, но по-важно е извоюването на свободата, а не от кого е извоювана. Нещо повече - империите от миналото вече не съществуват (повечето).
  • 4
    4
    хм
    Независимост от този некадърник Пенчо кога? Видяхме, че от него нищо не зависи....
  • 8
    3
    Абе, пундек...
    Кмете, преди да се качиш на този свещен паметник първо оправи плочките срещу него. Хайде, ние сме свикнали, но тези, които идват с корабите гледат Паметника на Свобода, снимат го, снимат и няколкото липсващи мраморни плочки срещу него. Не ставаш кмете, ако можеше да се ометеш още сега, но ще трябва да те изтърпим още една година.
  • 4
    2
    Гошо
    От марсианците с ЧАЛМИ и ФЕСОВЕ!
  • 16
    1
    САс
    Как всички задружно и умишлено пропускат да споменат, че независимостта на България е ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО (Османската империя). Защо политиците не споменават това?! Все обявяват "Независимостта на България", но от кого?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари