Пенчо Милков настоява част от таксите за Дунав мост да остават в Русе

1
Кметът на Русе заяви, че няма да спре да привлича вниманието на държавата към Северна България
Кметът на Русе заяви, че няма да спре да привлича вниманието на държавата към Северна България Снимка: Община Русе

Александър Пулев: Значителна част от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат насочени към Северна България

Преодоляването на регионалния дисбаланс и насочването на значителна част от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост към Северна България бяха част от темите, които обсъдиха на работна среща кметът на Русе Пенчо Милков и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев.

Според Пулев за десетилетия Северна България е била поставена в неизгодно положение, но е дошъл моментът държавата да направи нужното и изоставането да бъде преодоляно чрез насърчаване на инвестициите в региона. Като пречка за реализирането на инвестиционни намерения Пенчо Милков изтъкна несигурната вътрешнополитическа обстановка и честата смяна на правителства. Той увери министъра на иновациите и растежа, че няма да спре да привлича вниманието на държавата към Северна България и ще продължи да настоява да бъдат разрешени редица проблеми. Сред тях са тези, свързани с трафика на Дунав мост, както и искането част от приходите, събрани от таксата за преминаване на границата, да постъпва в общинския бюджет.

Кметът запозна министър Пулев с мащабната инициатива на Община Русе за въвеждане на роботиката като част от образователния процес на всички третокласници в училищата от общината. По думите му местната администрация ще продължи да подкрепя процесите за внедряване на иновациите, започващи от ранна възраст, минаващи през училищното образование и намиращи своя логичен завършек в Русенския университет.

Малко по-късно Пенчо Милков и Александър Пулев взеха участие в официална пресконференция, на която от Министерството на иновациите и растежа дадоха подробна информация за четирите процедури по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на ЕС, както и възможностите за кандидатстване по тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Прътцко Посерков
    Много гласуваха, малко от тях не съжаляват! Аз лично не гласувах за никого, но и аз съжалявам. На следващите избори ще гласувам против него без значение какви некадърници и айдуци ще са другите кандидати.
  • 6
    2
    БА
    Аз лично гласувах за него, съжалявам, за което...Пенчо освен да си прави ПР и все за нещо да настоява, особено пред медиите нищо друго за града не виждам да е направил. Отиваме от зле, та на по-зле. Дано русенци се събудят и повече не повтаряме грешкта да го изберем отново. Градът е в окаяно състояние, мръсен, тъмен, безлщден и деден. Жалко.
  • 8
    1
    А Фактите са:
    Има си закони в България, къде какво отива. А Докторът, който настоява, да вземе да инициира законодателна инициатива за тези такси, а не само да си чеше езика. С чесане, го видяхме до къде стигна,.......от Русе до село Нисофо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари