Пенчо Милков награди шампионите по скокове на батут от Спортен клуб „Имидж“

1

Медали с герба на Община Русе и поздравителни адреси връчи кметът Пенчо Милков на най-добрите състезатели от спортен клуб по скачане на батут „Имидж“

Те постигнаха девет първи, седем втори и осем трети места на Държавното и европейското първенство за младежи, както и на Световната купа за младежи 2022 г.

Успехите ви на националните и международни спортни форуми са повод за гордост не само за семействата и близките ви, но и за целия ни град. Не забравяйте, че вие давате пример на своите връстници за това как с труд, дисциплина и постоянство, можеш да постигнеш много. Не преставайте да се развивате и да носите Русе в сърцето си, колкото и голяма да бъде спортната ви кариера“, поздрави ги Милков.

За всеотдайната работа и развитието на този уникален за Русе спорт той удостои с плакет „Заслужил треньор“ основателя на клуба Станислав Стоянов.

Тази година на Международния турнир в Италия русенският клуб беше представен от 4 национални състезатели в лицето на Микаела Христова, която завоюва престижното второ място в индивидуалната надпревара, Калоян Петров - трето място, а Максим Ангелов застана начело на почетната стълбичка.

От Европейското първенство, което се проведе малко по-късно в Римини, Италия, българският отбор с младежи Георги Басарбовски и Калоян Петров от ”ИМИДЖ” Русе, заедно с Мартин Димитров от „Добри Костин” Стара Загора, завоюва трето място при изключително оспорвано съревнование и равен брой точки със спечелилите второто място - състезателите от отбора на Франция. В синхронната надпревара русенската двойка стана вицеевропейски шампион с впечатляващата разлика от една стотна след победителите от Азербайджан. В индивидуалното класиране Георги Басарбовски остана на пето място при изключителна конкуренция от 48 спортисти. Голяма гордост за клуба е представянето на 17-годишния състезател Максим Ангелов, който за първи път участва при мъже и направи лично постижение по време на Европейското първенство, като най-малкият състезател, което дава голяма заявка за бъдещи постижения.

Отлично се представиха състезателите от „Имидж“ и на Държавното първенство. В отборното класиране на двоен мини батут те взеха купата за първо място, а в олимпийската дисциплина батут индивидуално, русенските състезатели се класираха втори.

Към днешна дата в СКСБ „ИМИДЖ” РУСЕ се състезават около седемдесет деца, които се подготвят от четирима треньори - Станислав Стоянов, Елмира Мандажиева, Маргита Агоп Андонян и Ирина Тошкова Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Стефан Божков
    Браво на тези деца. Само могат да ни радват техните успехи! Дерзайте напред!
  • 4
    1
    Mira
    Поздравления и много успехи и за напред!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари