Пенчо Милков награди бронзовата медалистка Севда Асенова

0

Състезателката на БК „Русе“ получи парична премия

Днес кметът Пенчо Милков се срещна с бронзовата медалистка на България от Световното първенство по бокс за жени в Истанбул Севда Асенова.

Състезателката на БК „Русе“ бе придружена от своя треньор Съби Събев и вицепрезидента на клуба Мариян Неделчев. За своето представяне в категория до 48 кг. тя бе наградена от кмета с парична премия, съобщиха от Община Русе.

За пореден път ни накарахте да се гордеем с нашия град. Вашите успехи дават надежда на толкова много хора, че с постоянство и упоритост може да се постигне много“, каза кметът на Община Русе. Той пожела на Асенова да не спира да вдъхновява останалите жени в бокса, който по начало е запазена територия на мъжете състезатели.

Специални благодарности получи и Съби Събев, който заедно с останалите треньори на клуба отдават голяма част от времето и енергията си, за да тренират боксовите надежди на Русе.

Състезателката на БК „Русе“ сподели, че се е чувствала по-спокойна в битката си за медала, докато за квалификациите е трябвало да впрегне всичката си воля и желание за победа.

37-годишната Севда Асенова получи контузия в ребрата в средата на първия рунд и нямаше как да продължи срещата с представителката на Казахстан Алуа Балкибекова, като по този начин не успя да се пребори за златото и зае третото място.

Отличието е първо за русенската спортистка от световни първенства. Европейската шампионка от София 2016 има и три сребърни медала от европейски първенства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари