Пенчо Милков: Мирише ни на промишлено замърсяване

5
Сега сме изправени отново пред миризми, които според мен очевадно имат промишлен характер – нито има печки, които горят, нито на ТИР-ове ни мирише
Сега сме изправени отново пред миризми, които според мен очевадно имат промишлен характер – нито има печки, които горят, нито на ТИР-ове ни мирише

Сега сме изправени отново пред миризми, които според мен очевадно имат промишлен характер – нито има печки, които горят, нито на ТИР-ове ни мирише

"В момента тече извънредна сесия на Общинския съвет за тежкотоварния трафик в нашия район. Взех думата извън дневния ред по една задушлива тема от последните часове и дни!", това заяви кметът на Русе в социалната мрежа.

"Обръщам се към общинските съветници, към русенци и към държавните институции по отношение на замърсяването на въздуха от последните няколко дни. В писмо до Министерския съвет, до министъра на околната вода и водите, до нашата РИОСВ и до областния управител настоях до часове да бъдат предприети мерки за установяване на източника на промишлено замърсяване в Русе.

Вчера и онзи ден основна тема бяха баржите, с които румънската страна не може да се справи и просто да ги изтегли. Вчера бях в Гюргево заедно с нашия посланик в Румъния.

Сега сме изправени отново пред миризми, които според мен очевадно имат промишлен характер – нито има печки, които горят, нито на ТИР-ове ни мирише.", пише Пенчо Милков.

Отговорните държавни институции да дадат информация кой е източникът на промишлено замърсяване

"Мирише ни на промишлено замърсяване.

Действията трябва да бъдат предприети веднага.

Община Русе чрез мен и всички граждани чрез публични изявления от отговорните държавни институции да получат информация кой е източникът на промишлено замърсяване. Русенци се сдобиват със станции, правят разходи, дооборудват станции - не мисля, че това трябва да е техен /общински/ разход. Въпреки това русенци го правим.

Искаме действия до часове и информация пред всички кой е източникът на тази задушлива миризма, обхванала града в последните часове и дни.", добави г-н Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    Еколог
    Че в Русе има индустриални миризми е ясно. Че зелената шефка на РИОСВ гледа само да напълни торбата преди пенсия, също е ясно. Че кмета, който има правомощия по ЗЧАВ, колкото Цонка и се е осрал до уши с любовници и далавери- няма съмнение… и всички заено с още по- зеления Сандов не се мръднаха да установят замърсявания…
  • 7
    9
    Който и да е
    Най-слабото и некомпетентно управление на града. Скъпи съграждани пак гласувайте за комунисти...
  • 14
    8
    colibri
    Г-н кмете, дами и господа от Общ. съвет в Русе,направете нещо смислено за съгражданите си. Излезте от партийните си обувки и направете усилие за подобряване на въздуха в града. От години се знае кои предприятия замърсяват-сложете там станцията-така ще имате по-достоверна информация за отровите във въздуха. Ако не достигат специалисти- обърнете се към МОСВ или БАН. Помните ли филма "Дишай"?
  • 10
    7
    Иванушка Глупака
    Очеизвадно е. Толкова години отрови над Русе, а РИОСВ сега с някаква барджа замитат положението. Кос куджа ми ти инженери с титли там, пък резултат няма ли няма. Ще изгърми сега някой дребен, а Монтюпето пак ще стои на първа страница на общиничката ни като спонсор и радетел.
  • 17
    6
    Наистина
    Мирише че ще си ходи на село при еколожката ако не го остави .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари