Пенчо Милков: Изтеклото минерално масло не е било причина за взрива

1
Най-тъжното при този инцидент е смъртта на човека!, заяви градоначалникът на Русе
Най-тъжното при този инцидент е смъртта на човека!, заяви градоначалникът на Русе Видео: bTV

Разследването на взрива в завод "Лубрика" продължава

Взрив на цистерна в завод за смазочни масла в Русе вчера отне живота на 50-годишен мъж и изправи града пред страх от замърсяване на въздуха. От прокуратурата вчера стана ясно, че вероятната причина за злополуката е неспазване на условията за безопасен труд, но разследването продължава.

В рамките на минути имаше реакция. Първо са отреагирали колегите от фирмата, след това и пожарният автомобил. Огънят е овладян, няма замърсяване на въздуха. Мисля, че напрежението спадна за не повече от час. Починалият е дългогодишен служител на фирмата. Най-тъжното при този инцидент не е нито замърсяване на въздуха, нито стопански щети, колкото смъртта на човека“, каза пред камерата на bTV Пенчо Милков, кмет на община Русе.

По думите на кмета цистерната е била пълнена с минерално масло, което не се е възпламенило и не е било причина за взрива. То е изтекло от цистерната и е отишло в специалната канализация.

След взрива на цистерна в Русе хората се притесняват от замърсяване

Инцидентът създаде в част от жителите на Русе страх от замърсяване на околната среда.

Към този момент и към вчера нямаме данни да има превишение, станцията е много наблизо. Хубавото е, че вятърът в момента на инцидента е бил северозападен, т.е. димните газове са се изнесли извън града. Станциите са отчели повишаване на нивата, които са основно за горивен процес, но няма превишение на нормите, заложени в нашето законодателство. Маслата се водят опасни за околната среда, но предвид, че има съоръжения, които да ги съберат, не са допуснали да влязат в канализация. Извършвана е комплексна проверка“, каза инж. Христо Милков от РИОСВ – Русе.

По думите му е добре, че по инсталацията няма щети, тъй като замърсяването би било по-сериозно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    A, беее..........
    Този не разбираше ли само секс?
  • 4
    1
    Любо питен
    2 цървула 2 веселой друга... Интересно съвпадение на фамилиите, още по-интересно как и 2мата адаши по фамилия са на държавна ясла? И най-интересно ни е до колко са кадърни за заеманите длъжности или еднакво некадърни ли са те?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари