Пенчо Милков: Хората са бедни! И не мислете, че това не ми е ясно!

3
С акт от 100 лева не можем да ги спрем да горят нерегламентирани материали, като гуми, платове и други
С акт от 100 лева не можем да ги спрем да горят нерегламентирани материали, като гуми, платове и други

"Хората са бедни! И не мислете, че това не ми е ясно! С акт от 100 лева не можем да ги спрем да горят нерегламентирани материали, като гуми, платове и други."

Това каза кметът на Русе Пенчо Милков на вчерашната сесия на Общинския съвет.

Нека погледнем над партийните ежби. Обществените проблеми стоят над всичко. Можем да ги посрещнем единни, стъпили заедно на своите умения като групи и представители, или да продължим с партийните ежби. Приканвам ви единно да участвате в създадените вече органи, както и в тези, с които ще мобилизираме активността на гражданското общество”.

Tой увери, че всичко действащо, което е постигнато до момента, и целият капацитет на общинската администрация ще бъдат увлечени в усилията за подобряване на мерките за чистотата на въздуха. "Ще продължим напред и ще предприемем мерки, които не са правени досега. Комисията ще изведе борбата от виртуалното към реалното. Искам всеки гражданин, който има идея, да бъде изслушан, и цялото общество да бъде ангажирано с проблема. Призовавам общинските съветници да изискат информация от всеки един орган", каза още Пенчо Милков.

Той подчерта, че не може да остане безучастен по най-важния проблем, обвързан с няколкото точки на ЗМСМА . "Гражданите трябва да знаят, че законът задължава кметовете да следят за твърдите битови горива. Хората, които горят нерегламентирани материали, като гуми, платове и други, са бедни и с един акт от 100 лева няма да ги спрем. Те го правят, защото са бедни. Истината обаче е, че нивата на фини прахови частици се увеличават, когато температурните градуси са отрицателни", заяви кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари