Пенчо Милков: Гражданите на Русе трябва да знаят истината за замърсителите на въздуха

23

Кметът на Русе Пенчо Милков днес получи жалба за качеството на атмосферния въздух в град Русе.

"Жалба за качеството на атмосферния въздух в град Русе, която е отправена до Европейския парламент и до няколко български институции, включително и до кмета на община Русе, получих днес.

Във връзка с основния проблем за русенци ще предложа още в началото на работата на Общинския съвет да бъде сформирана Временна анкетна комисия от общински съветници и експерти, която да заседава публично пред обществеността. Комисията ще събере цялата достоверна информация за качеството на въздуха и ще изслуша всички компетентни органи и заинтересовани граждани, които искат да направят изявление. При необходимост ще покани национални и международни експерти.

Подобно на Кръглата маса от 1990 година в София се надявам Временната анкетна комисия в Русе да стане орган и символ на гражданската активност и да постигне исторически успех.

Енергията на русенци заслужава отговор от институциите!

В тази връзка лично ще изпратя получената жалба до българските депутати в Европейския парламент с искане да ме информират за действията, които ще бъдат предприети. Гражданите на Русе трябва да знаят истината за замърсителите на въздуха и мерките срещу тях. Както ви обещах, проблемът вече заема голяма част от работното ми време. В момента преглеждам наличната информация.

Желанието ми е всички активни и заинтересовани русенци да се включат в Комисията заедно с експертите и общинските съветници.

Време е за действие за по-добър живот."

Това заяви Пенчо Милков преди минути в социалната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари