Пенчо Милков: Бюджетът ще е 189 милиона лева, не разпродаваме масово имоти

0
Станимир Станчев от СДС репликира, че е традиция БСП да се оправдава, когато е изправена пред своето безсилие
Станимир Станчев от СДС репликира, че е традиция БСП да се оправдава, когато е изправена пред своето безсилие Видео: Русе Медиа

189 млн. лв. ще е бюджетът на Община Русе през тази година, а средствата за асфалтиране ще са в пъти повече, заяви на сесията кметът Пенчо Милков.

Само за междублоковите пространства са предвидени 3 млн. лв., отделно за „Комунални дейности“ за асфалтиране ще има 2 млн.лв., информира Русе Медиа

Той коментира финансовото състояние по повод обвиненията на опозицията от СДС, че общината разпродава масово собствеността си и се е превърнала в агенция за недвижими имоти.

Темата бе подхваната още в началото на сесията от съветника от БСП Иван Иванов, който коментира, че това са внушения и не отговарят на фактите. Той даде пример, че при предишното управление от продажби е имало приходи от 1,5 млн.лв., докато през 2020 г. са само 722 000 лв.

Станимир Станчев от СДС репликира, че е традиция БСП да се оправдава, когато е изправена пред своето безсилие. И заяви, че русенци са достатъчно интелигентни, за да преценят кой и как защитава техните интереси. Той отново припомни, че има провалени обществени поръчки от администрацията.

В защита на местната администрация излезе Асен Даскалов от Патриотите-ВМРО, който отхвърли твърдението за „агенция за недвижими имоти“. Като председател на комисията за общинска собственост обясни, че за последните 2 години са гледани 226 преписки, от които 188 са с положителни становища. Направени са 73 търга с явно наддаване, което е една трета от всички преписки.

Наталия Кръстева от ГЕРБ също реагира, като заяви, че в Общинския съвет има 7 групи съветници и е нормална практика всяка група да има собствена позиция по важни теми. Според нея няма нищо лошо в това да има критика, тъй като това помага да има диалог. А по време на приемни гражданите също са споделили впечатлението си, че заседанията на местния парламент са се превърнали в „брокерски сесии“.

Кметът Пенчо Милков пък призова съветниците да бъдат уважителни в последните две години от мандата, въпреки че според него за част от присъстващите очевидно предизборната кампания вече е започнала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Питам
    Знам, че общината има много имоти в центъра, повечето от които са пред събаряне, тъй като не ги поддържат. Защо тях не ги продават? Поне този, който ги купи/дори и на техните хора/ да построи нещо красиво на тяхно място. Града е заприличал на сметище. Парковете и градинките не помня да са били в по-лошо състояние. Сега се хвалят за мазето, което щели да придобият. Кой ще пусне детето си на занималня в мазата?
  • 3
    4
    Русенец
    Мъкааа,мъка,мъка… После се чудете защо бягаме в чужбина… Всички в белия кораб хлебят докато ние се чудим как да съществуваме
  • 2
    3
    До 2
    Русенец, изгледай внимателно целия този репортаж, тъй като тука са по-голямата част от отговорите на твоите въпроси, които те вълнуват за Жилфонд: https://www.dunavmost.com/novini/noviyat-direktor-na-zhilfond-v-ruse-e-podlozhen-na-sistemen-tormoz
  • 1
    2
    Русенец
    Ех този ПенЧ Пак завъртя синджа в друга посока ,ех По делата сте ясни ей! Русенци искаме да знаем колко са имотите на ЖИЛФОНД!!! Искаме да знаем,колко семейства са вложили лични средства за подобтяване на условията в тези куптори,които по ваши думи се водят символичен наем. Искаме да знаем,колко престъпници,рецидивисти и подобните им живеят в тези така апетитни за продан имотчета! Искаме да знаем административната част по описването при издаване и приемане на жилища. И чак тогава кажетв кой в каква предизборна кампания де е впуснал . Аз наричам това МАФИЯ!!! А Вие???
  • 4
    1
    Ха дано, ама надали ...!?
    "за междублоковите пространства ...3 млн. лв. + отделно за асфалтиране ...2 млн.лв. = общо 5 млн.лв., които едва ли ще стигнат... Градовете на Украйна сигурно изглеждат след бомбандировките къде, къде по-добре, отколкото сега Русе след хаотичните разкопки навсякъде.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари