Пейка-книга, посветена на Васил Левски, ще украси парка на Възрожденците

1
Тя ще бъде поставена в близост до паметника на Апостола
Тя ще бъде поставена в близост до паметника на Апостола Видео: Кис 13

Литературни пейки зарадваха русенци за националния празник.

Те са с формата на книга и са поставени в централните части на града. Върху тях са изписани моменти от автобиографии или цитати на емблематични за българската история личности.

Инициативата е част от рекламна кампания за популяризиране на туристически маршрут "Героите на Свободата" по идея на Консултативния съвет по туризъм при Община Русе. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на туризма на Общината, информира Кис 13.

Пейка на Любен Каравелов е поставена на пл. "Батенберг" в района на Регионалната библиотека. Други две пейки-книги, посветени на живота и делото на Баба Тонка и Захари Стоянов, се намират на бул. "Придунавски" в близост до къщите-музеи на възрожденците.

Информацията на пейките е на български и английски за да могат и чуждестранните туристи да се запознаят с видни личности от българската история. От Общината ще продължат да работят със Съвета по туризъм, за да надградят родолюбивата инициативата.

Пейка-книга, посветена на Васил Левски, ще бъде поставена и в парка на Възрожденците в близост до паметника на Апостола. Очаква се това да се случи след приключване на дейностите по благоустрояване на района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари