Пациентът с коронавирус в "Медика" си е направил два бързи теста, които са били отрицателни

10
Как се е развило заболяването при 41-годишния мъж от разградско село
Как се е развило заболяването при 41-годишния мъж от разградско село

Днес сутринта по време на брифинга на Националния оперативен щаб беше потвърден 13-ти случаи на заболял от COVID-19 на територията на област Русе. Става дума за мъж на 41-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград.  

Няма данни лицето да е напускало страната и да е пътувало в чужбина.

От неделя лицето е хоспитализирано в отделението по вътрешни болести към УМБАЛМедикаРусе“, а след излизането на положителен резултат от PCR-проба мъжът е преместен в специализирана структура за лечение и наблюдение на пациенти, болни от COVID-19 отново в същата болница. Към момента той е в стабилно състояние, не е интубиран и е без фебрилитет.

От 20-ти април мъжът е имал различни оплаквания като отпадналост, втрисане, загуба на апетит и суха кашлица, придружена с болки в гърдите. Потърсил е медицинска помощ в болницата в Разград още на 24-ти април, но след направата на бърз тест за коронавирус, който се е отказал отрицателен и рентгенова снимка на бял дроб без данни за пневмония, той не е хоспитализиран по свое собствено желание. На 26-ти април състоянието му се влошава, като към споменатите симптоми вече се появява и задух. Мъжът сам решава да потърси лекарска помощ в Русе. Тук той бива настанен в отделението по вътрешни болести на УМБАЛМедикаРусе“, където също е направен бърз тест, който отново се оказва отрицателен. Но вече от новата рентгенография има данни за пневмония, а освен това към вече познатите симптоми се наблюдава прогресираща отпадналост и температура от 39.5 градуса. Това подтиква медиците от „МедикаРусе“ да вземат проба за PCR-изследване, която се оказва положителна.

Епидемиологичното проучване от Регионалните здравни инспекции в Русе и Разград продължава, като към момента са предприети всички необходими мерки, включително и  за дезинфекция. УМБАЛМедикаРусе“ продължава да изпълнява безпроблемно ежедневните си дейности по оказване на медицинска помощ на всеки нуждаещ се.

Понастоящем под карантина се намират 682-ма души, а за други 2875 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 3557.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари