Паспорт на блока излиза до 500 лева на апартамент

3
Срокът за изготвянето му е 2022 година
Срокът за изготвянето му е 2022 година Снимка: Dunavmost

Срокът за изготвянето му е 2022 година

До 2022 година всяка жилищна кооперация в страната трябва да има изготвен технически паспорт. Документът ще ни струва между 100 и 500 лв. на апартамент.

"Техническият паспорт е много важно нещо, всяка една сграда трябва да има такъв, остарелият жилищен фонд няма такива. Панелното строителство е такова, както и всички по-стари сгради, а почти всички сгради от новото строителство имат паспорт, защото законът го изисква", това каза в ефира на NOVA NEWS Александър Гърдев, управител на фирма за управление на етажната собственост.

Той допълни, че всяко едно нещо в имотите на собствениците трябва да бъде описано в този паспорт, както и промени, които са правени. Нужно е да се извърши обследване, за да се издаде технически паспорт, като целта е да излязат наяве нередности, които вероятно съществуват. "Всеки собственик има отговорност за собствения си имот и за общите части", категоричен бе гостът.

За сумата, която ще се плаща за издаването на технически паспорт, Александър Гърдев каза, че тя ще бъде за обследването и издаването, а размерът ще се определя от големината на жилището.

Гърдев информира, че през през последните години много пъти се е отлагало това паспортизиране и сега е дошъл крайният срок, а на санираните сгради от 2015 година насам е издаден технически паспорт и те няма да има нужда да го правят повторно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари