Първи коментар на полицията за инцидента на Аспарухов мост

0
Водачът на товарния автомобил, който падна от Аспарухов мост, е загинал
Водачът на товарния автомобил, който падна от Аспарухов мост, е загинал

Подробности около тежкото пътнотранспортно произшествие, при което на място загина шофьорът на падналия от Аспарухов мост камион

“Водачът губи контрол и се отклонява вдясно по-посока на движение. Преминава и респективно разкъсва предпазната ограда на мантинелата на мостовото съоръжение. Вследствие пада под моста на островната част на стар бетонов път, който отива до поддържащи бази на фирми от Варна. Товарният автомобил е със варненска регистрация и е превозвал земен насип в съчетание с камъни. Шофьорът е роден 1975 година, правоспособен водач е”, коментират от полицията, цитирани от Нова Варна.

“Нанесени са щети по товарния автомобил, стоманено-предпазната ограда на моста и тръбно-решетачния парапет. Движението на моста в момента се регулирала и се осъществява в една лента в посока Бургас. Извършва се оглед от разследващите органи, като след приключването му незабавно ще бъдат възстановени щетите по Аспарухов мост, уточниха от МВР.

“Най-вероятно причината за инцидента е загуба на контрол, но дали тя е вследствие на влошаване на здравословното състояние или неизправност на автомобила ще се установи при експертизите, които предстоят в хода на съдебното производство. Видимо на платното за движение няма спирачен път, тоест той се е отклонил, като по данни на свидетели, които са се движили зад него, скоростта не е била висока. Има надлъжен наклон, респективно и товарният автомобил е бил натоварен, което предполага, че скоростта не е била над максимално разрешената на съответния участък”, заключиха от полицията.

Припомняме, че тежкият инцидент стана около 14:15 часа днес.

Водачът на товарния автомобил, който падна от Аспарухов мост, е загинал. Информацията потвърди началникът на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна д-р Мая Рашева за “Нова Варна”.

45-годишен мъж е управлявал товарният автомобил “Форд”, който падна от Аспарухов мост, по-рано днес. Мъжът е загинал на място, предават и от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари