Първи кадри от запаления ресторант в Русе

6
Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където е извършен палежът
Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където е извършен палежът

Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където е извършен палежът

Заведението The Kitchen на кръстовището на улица “Плиска“ и улица “Янтра“ в Русе е било подпалено в неделя в малките часове. Щетите са големи, като по предварителна стойност се изчисляват на над 60 000 лв.

Сигнал за пожара е подаден около 4:00 часа сутринта от служители на казиното отсреща, които са чули гръм. Веднага са били изпратени пожарни екипи от Втора пожарна и полицаи от Второ РУ. Огънят е бил в задната част на заведението, като по първоначална информация е налята запалителна течност под плъзгащата се врата, до която е имало канапе. Оттам пожарът е обхванал помещението и се е разпространил към покрива. Наложило се е огнеборците да разкъртят покривната конструкция, тъй като е имало остатъчни малки огнища. Унищожени са обзавеждане, оборудване и покривът.

След потушаване на горенето, което е продължило до 7:30 часа сутринта, е установено, че пожарът е започнал от едната страна на салона за клиенти към улица „Плиска“. В задната градина на обекта е намерена 10-литрова туба от минерална вода, в която е имало останало количество бензин, предаде Русе Медиа.

Съпругът на собственичката на заведението обясни, че заведението не е работело през изминалата седмица, тъй като служителите са били в отпуск. В неделя е трябвало да се съберат, за да подготвят отварянето в днешния ден, понеделник. Той няма обяснение за случилото се, тъй като не дължат пари, нямат конфликти с никого и изключва категорично възможността да е направено от конкурент от съседните заведения. Камерите на заведението не са били насочени в посоката, където е извършен палежът, но ще се търси по видеонаблюдението в района кой е донесъл тубата и е извършил палежа.

През днешния ден продължава описването на щетите. На местопроизшествието е извършен и оглед от дежурна оперативна група.

По случая е започнато разследване по досъдебно производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Никой
    Той не дължи пари,те имат да вземат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари