Първи искри между ГЕРБ и Мая Манолова

0
От управляващата партия обвиниха бившия омбудсман, че не е искрена и че отдавна е подготвяла кандидатирането си
От управляващата партия обвиниха бившия омбудсман, че не е искрена и че отдавна е подготвяла кандидатирането си Снимка: БГНЕС

Първи искри между ГЕРБ и Мая Манолова в кампанията за кметските избори в София. От управляващата партия обвиниха бившия омбудсман, че не е искрена и че отдавна е подготвяла кандидатирането си.

От ГЕРБ не приемат аргументите, с които Манолова влиза в битката за столицата, и смятат, че „тя обича да се прави на жертва на статуквото или на съдбата”.

Въпреки че г-жа Манолова казва, че е ядосана на всички институции, аз съм убедена, че това нейно намерение е било отдавна замислено, защото трябвало да смени адресната си регистрация някъде преди около 6 месеца”, заяви Даниела Дариткова, предава bTV.

Манолова призна, че е сменила адреса си от Кюстендил в София, но по лични причини – омъжила се е.

„Направих го преди една година – миналото лято, защото така изисква закона и защото със съпруга ми е нормално да бъдем регистрирани, такива са изискванията на закона и г-жа Дариткова би трябвало да е наясно с тях”, отвърна Мая Манолова.

По рано днес в студиото на "Тази сутрин" Манолова обяви, че очаква тежка и безпощадна битка с ГЕРБ.

От ЦИК ни увериха, че за кандидатите за всички постове в местното самоуправление трябва да отговарят на изискването за 6 месеца уседналост.

За да могат те да се кандидатират и другите да гласуват, включително и самите те да гласуват за себе си, то е общо, както за кандидатите, така и е за избирателите”, каза Александър Андреев, говорител на ЦИК.

Вчера Манолова обяви, че ще бъде кандидат на гражданите и започна да събира подписи за регистрация в ЦИК. На 11 септември БСП ще вземат решение дали да я подкрепят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари