Първата еко детска площадка в Русе се намира зад Английската гимназия

5

Първата еко детска площадка в Русе се намира в парка зад Английската гимназия

За 2 часа сплотен екип от доброволци успя да създаде детска площадка за балансиране изцяло от естествени материали. Екоактивистите от Ruse GO благодарят на всички, които се включиха. 

Дървените трупи са обезопасени и вкопани, старите дървета от парка си намериха нова задача - да дават още много години забава на децата.

За реализацията са помогнали от Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и тяхната програма „Равнопоставеност и климатична справедливост".

Доброто дело е по проект „Активни деца и родители срещу климатичните промени“, който цели да онагледи как децата и родителите им могат заедно да подобрят околната среда, а с това и техните общности и така да противодействат срещу глобалните климатични промени. Под формата на три тематични събития „Боклукът, който създаваме“, „Създаване на детска площадка за балансиране“ и „За да има пчели“, които включват игри и еко акции, се приковава интересът към темата за климатичните промени, опазването на природата и социалните неравенства, казаха от русенското екосдружение. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Питане
    Докога с тези недоразумения на въпросното лице, самоопределило се и представящо се в обществото и медиите като "виден еколог'?
  • 7
    4
    Нова идея
    А може ли да построим една футуристична детска площадка до тази новосъздадена, тъкмо "естетичната" и "екологичната" гледка ще изглежда още по-фрапираща? Важен е PR-ът.
  • 9
    3
    Питане
    Тази така наречена "екологична детска площадка" одобрена ли е от съответните компетентни отдели в институции? Ако не е, за което имаме съмнения, ще се задействат ли общинските отдели за строителен контрол, екология и обществено здраве, отдел Закрила на детето към Дирекция социално подпомагане, РЗИ? Съществува потенциален риск за здравето на децата, които евентуално решат да ползват това "чудо" на инженерната, дизайнерската и ергономичната "мисъл"? Ще бъдат ли защитени здравето на децата и правото им на наистина екологична среда за игра?
  • 9
    2
    Леко и екологично
    Лек коментар към "изтъкнатия еколог" Ванко и неговата дружинка. Като идея чудесно - екологичната детска площадка, сред природата, с екологични материали и направено на доброволчески начала. Но като изпълнение, доколкото се вижда на снимките, ми прилича на място, където ще те е страх да си пуснеш детето. Опасни остри ръбове на трупите, неравности и невъзможност за игра при влажно време. За хигиена да не говорим. С какво точно това място, приличащо на горско сечище ще привлече децата?! Като какви същества ще се ровят в пръстта?! Учудващо е! Отново стигаме до един човек с его и нарцисизъм, който след като не го допуснаха до конкурса за обществен посредник, "крещи" да бъде в обсега на обществото внимание и медиите, но този път не в ролята на "инспектор" с фотоапарат, а на "творец", чиято "творба" събужда много въпроси. Време е за нещо смислено.
  • 11
    1
    Ха
    Каква е тая грозотия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари