Парад на специализирана техника шествие с 80 метров трикольор в Русе

0

Парад на специализирана техника и шествие с 80 метров национален трикольор се предвиждат по случай 142-та годишнина от освобождението на България.

Областният управител Галин Григоров заедно със заместниците си Валентин Колев и Свилен Иванов проведоха среща с кмета на община Русе Пенчо Милков, както и с директорите на ОД на МВР ст. комисар Теодор Атанасов, РДПБЗН комисар Димитър Павлов, РДГП комисар Димитър Чорбаджиев, командира на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, заместник-началника на Митница Русе Кирил Йорданов, директора на Секретариата на Областния съвет на БЧК Антоанета Ябанозова и Боряна Петкова от РУО по повод предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България – 3-ти март.

По случай 142-та годишнина от Освобождението на България освен официалната церемония в Русе се предвижда да се състои и парад, в който да участват хора и специализирана техника от институциите на територията на областта, свързани с осигуряването на държавността, както и спокойствието и сигурността на гражданите.

Също така няколко национални флага, единият от които ще бъде с дължина 80 метра, ще бъдат носени от русенски ученици по време на празничния парад. За целта към настоящия момент е отправено искане към всяко училище, намиращо се в община Русе да излъчи по един ученик от всеки клас, който заедно с родител или избран от него приятел ще има честта да бъде част от церемонията. Учениците от всеки клас ще имат възможност лично те да определят помежду си кой от тях ще се включи в шествието чрез носене на българското знаме.

Веднага след парада, чийто маршрут се уточнява, ще бъде отслужена заупокойна молитва за падналите за Освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода. По традиция ще бъде строена почетна рота от Русенския гарнизон, а церемонията ще завърши с полагане на венци и цветя пред паметника на Свободата.

В процес на сформиране е и работна група, която ще изготви детайлен сценарий и ще бъде отговорна за безпроблемното провеждане на събитието.

Целта на инициативата е жителите на Русе и областта да се докоснат до структурата и дейността на институциите, отговорни за опазването на сигурността, живота и здравето им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари