Пана прикриват фалирали магазини в центъра на Русе

4
Всяка нова вълна на коронавируса води до нова лавина от затворени магазини в Русе
Всяка нова вълна на коронавируса води до нова лавина от затворени магазини в Русе Видео: БНТ

Витрините на фалирали магазини по главната русенска улица "Александровска" бяха облепени с пана със символите на града

Целта била хората, които минават покрай тях, да не се чувстват потиснати и по-леко да понасят последиците от COVID кризата, предава БНТ. Инициативата е на областната администрация на Русе.

По примера на рушащата се сграда на първото застрахователно дружество в България, която преди години беше покрита с пана, и пустеещите търговски обекти вече са с нов облик, за да не потискат минувачите.

"Все повече хора търсят психологическа подкрепа, за да могат да намерят нови начини да се адаптират в тази обстановка, която тежи, тъй като те са ограничени за страшно много неща", заяви психологът Траян Личев.

Mагазините, облепени с пана, са собственост на областната управа. Основната причина да нямат наематели е пандемията. Застрашени от затваряне са и други обекти.

"Около 10 са молбите, които сме получили предимно от затворени или ограничени бизнеси за намаляване на наема или за освобождаване", допълни Свилен Иванов, и.д. областен управител на Русе.

Всяка нова вълна на коронавируса води до нова лавина от затворени магазини в Русе. Веселина Дончева, която 20 години се занимава с търговия казва, че и затварянето на границите също оказва влияние.

"Няма нито клиенти, нито хора на улицата. Лошо е, че в момента, като е затворено, и румънци не идват", смята собственикът на магазин Веселина Дончева.

Заради икономическата криза, само по главната търговска улица в Русе, близо една трета от магазините за нехранителни стоки пустеят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари