Палестинският президент уволни всичките си съветници

0
Бившият премиер и обкръжението му ще връщат неправомерно взети заплати
Бившият премиер и обкръжението му ще връщат неправомерно взети заплати Снимка: БГНЕС

Палестинският президент уволни всичките си съветници и нареди на бившия премиер и други бивши членове на кабинета да върнат десетки хиляди долари, получени след тайно увеличение на заплатите, разпоредено от него преди две години, предаде БТА.

Палестински служители казаха, че тези решения, за които официално бе съобщено вчера, са част от опитите за намаляване на разходите и възстановяване на средства, след като тази година Израел престана да предава на палестинската власт постъпленията от събираните мита. 
Палестинската власт, която управлява част от окупирания от Израел Западен бряг, отдавна е обвинявана в корупция и злоупотреби.

През годините Абас е имал десетки съветници, много от които са продължили да получават заплата и бонуси и след като вече не са били на този пост. Служители, пожелали да останат анонимни, казаха, че Абас ще преназначи през следващите дни някои от освободените съветници. Палестинският президент ще намали разходите на апарата си и ще вземе мерки за икономии заради бюджетната криза, каза за Франс прес политическият анализатор Джихад Харб.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари