Паднаха всички ограничителни мерки за влизане в Норвегия

0
Белгия облекчава правилата за влизане в страната
Белгия облекчава правилата за влизане в страната Снимка: Getty Images

Белгия облекчава правилата за влизане в страната

Норвежките власти отменят всички ограничителни мерки, свързани с COVID-19, при влизане в страната, считано от 18 февруари 2022 г.

По информация на българското посолство в Осло, пътуващите до Норвегия вече са освободени от изискванията за предварителна регистрация, за предоставяне на тест за коронавирус преди и след пристигане в страната, както и от карантина. Свободният режим на пътуване се отнася до всички, независимо от ваксинационния им статус, съобщиха от МВнР.

От същата дата белгийските власти облекчават правилата за тестване и карантина за COVID-19 при пътуване до страната. По информация на българското посолство в Брюксел, считано от 18 февруари 2022 г., всички пътуващи, които влизат на територията на Белгия и притежават валиден сертификат за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест, вече нямат задължение за тестване - нито на първия, нито на седмия ден от пристигането си в Белгия, съобщиха от МВнР.

Отпада и изискването за спазване на карантина между двата теста за пристигащите в Брюксел.

Гражданите с основно местожителство в Белгия, които не притежават нито един от тези сертификати и пристигат от страна с неблагоприятна епидемиологична обстановка, трябва да си направят бърз антигенен или PCR тест на първия ден след пристигането си в Белгия.

За пристигащите от страни или региони с циркулация на нов вариант на коронавируса, правилата за тестване и карантина остават непроменени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Тъй, тъй
    А нашият мухльо се пъне още... Но няма да е задълго! Корона-балонът се спука. На маринованите – честито!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари