Падна главата на зам.-шефката на ДФ "Земеделие"

1
Новият земеделски министър Десислава Танева изпълни обещанието си да освободи Иванка Багдатова-Мизова
Новият земеделски министър Десислава Танева изпълни обещанието си да освободи Иванка Багдатова-Мизова

Новият земеделски министър Десислава Танева изпълни обещанието си да освободи Иванка Багдатова-Мизова.

Управителният съвет на Държавен фондЗемеделие“ гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от днес.

УС избра на нейно място Евдокия Кръстева.

Кръстева има две магистратури – по право и по аграрна икономика от УНСС. В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел. От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“.

Заради скандала с къщи за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Срещу него прокуратурата стартира разследване. Мястото му зае Десислава Танева. А веднага след като депутатите одобриха кандидатурата ѝ, Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер бе посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста в ДФ „Земеделие“.

Именно заради скандала около телефонния номер и къщата за гости Иванка Багдатова-Мизова обяви на 1 май, че подава оставка по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Оказа се обаче, че си е останала на работа. След великденските празници тя дори е била временен директор на Фонда. Именно фактът, че Багдатова-Мизова е останала тихомълком на работа, бе един от мотивите, изтъкнати от Борисов да поиска и приеме оставката на Румен Порожанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари