Отпускат еднократна помощ за отопление на още 50 000 семейства

0
Гълъб Донев: Властта е временна, последствията от глупавите управленски решения са трайни
Гълъб Донев: Властта е временна, последствията от глупавите управленски решения са трайни Снимка: БТА

Гълъб Донев: Властта е временна, последствията от глупавите управленски решения са трайни

Служебното правителство включи още 50 хиляди домакинства към енергийното подпомагане за настоящия отоплителен сезон.

Те ще получат еднократно по 300 лева, обяви в началото на правителственото заседание Гълъб Донев, предаде БНР.

Енергийно подпомаганите домакинства през настоящия отоплителен сезон ще надхвърлят 360 000, след като днес стана ясно, че за още 50 000 служебното правителство е намерило допълнителен финансов ресурс от 300 лева.

Това са хора в неравностойно положение, които по принцип не попадат в обхвата на нормалната целева помощ за топло.

Гълъб Донев обяви:

"Право на тази помощ ще имат семействата с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца-сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022-ра година, както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали".

Пред министрите Донев припомни, че четири месеца след встъпването във власт на служебното правителство, целите, които са поставени пред тях, остават същите - да се търсят решения в името на българските граждани:

"Служебното правителство е временна власт и сме наясно с този безспорен факт. Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон. Властта е временна. Дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими. Не го забравяйте".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари