Отново блокирани българи във Франция

0
За това съобщават от външното ни министерство
За това съобщават от външното ни министерство Снимка: ЕПА / БГНЕС

Група от около 10 български граждани, сезонни работници в земеделието, не е недопусната да влезе на територията на Франция, съобщават от външно министерство.

Българите са пристигнали на 7 май на летище „Шарл де Гол”. Настанени са в административен център за чужденци. Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж, Милена Узунова, на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провел разговори с техни роднини, обяснил е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната. На 9 май има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна, уточняват още от МВнР. 

Министерството на външните работи препоръчва да не се предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително. Оттам посочват още, че българските консули и дипломати не могат да отменят карантина, наложена в чужда държава.

Не можем и да осигурим Вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава”, пишат от МВнР.

От 08.04.2020 г. Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници. Тази информация е поместена както на сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът - какво да правим”, в рубриката Съобщения на Ситуационен център относно Франция и на сайта на българското посолство във Франция, обясняват от външното ни министерство. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари