Отнемат имущество на бизнесмен от Русе и на измамник от Ветово

43
Окръжен съд – Русе уважи искове на КПКОНПИ срещу двама русенци за над 6 милиона
Окръжен съд – Русе уважи искове на КПКОНПИ срещу двама русенци за над 6 милиона Снимка: Русе Медиа / Архив

Окръжен съд – Русе уважи искове на КПКОНПИ срещу двама русенци за над 6 милиона

Съдилища в страната постановиха решения, с които са уважени искове на КПКОНПИ и на отнемане в полза на държавата подлежи имущество на стойност 9 820 137, 90 лв.

Окръжен съд – Русе уважи искове на КПКОНПИ в размер на 59 231, 80 лв. срещу Петър Георгиев и свързано с него лице. На отнемане в полза на държавата подлежат и 11 леки автомобила (Ауди А6, Мерцедес МЛ 270 ЦДИ, БМВ и др.). Георгиев е обвинен от прокуратурата за извършване на телефонни измами в условията на опасен рецидив, като се е представял за полицейски служител. Деянията са извършени, докато е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. В хода на проверката е доказано, че Василев е реализирал трудово възнаграждение само от работата си в затвора, а свързаното с него лице е получавала обезщетения и помощи.

С решение на Окръжен съд – Русе е уважен иск на КПКОНПИ в размер на 6 153 250 лв. срещу Филип Маринов. Той е обвиняем за избягване на установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери. Съдът е постановил и отнемане на средства от фирми с едноличен собственик на капитала Филип Маринов. Според ЗПКОНПИ, на отнемане подлежи и незаконно придобито имущество от юридическо лице, което е контролирано от проверяваното лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари