Отложи се делото за контрабанда на 90 килограма хероин през "Дунав мост"

0
Стойността на заловения наркотик е за 7 305 875 лева
Стойността на заловения наркотик е за 7 305 875 лева Снимка: Агенция Митници, архив

Апелативният съд във Велико Търново отложи заради разпит на свидетели делото за контрабанда на над 90 килограма хероин през "Дунав мост", съобщиха от пресцентъра на съда

Великотърновският апелативен съд е разгледал в открито съдебно заседание днес делото, образувано по жалби на подсъдимия Александър И. Ю. и неговия защитник срещу присъда на Окръжния съд в Русе, с която подсъдимият е признат за виновен в това, че на 17.11.2019 г. направил опит да пренесе през границите на страната - на ГКПП "Дунав мост"-Русе, общо 91,875 килограма хероин на стойност 7 305 875 лева, а също и че е държал с цел разпространение горепосоченото количество хероин. Първоинстанционният съд в Русе е осъдил подсъдимия на 17 години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим, както и да заплати 200 000 лева глоба в полза на държавата.

В съдебното заседание подсъдимият и неговият защитник са заявили, че поддържат своите жалби, с които сочат неправилност на присъдата и искат нейната отмяна, като вместо това да бъде постановена нова, с която подсъдимият да бъде изцяло оправдан и по двете му повдигнати обвинения.

Съдът е допуснал нови писмени доказателства, представени от защитата, като в хода на съдебното следствие през въззивната инстанция са разпитани и двама свидетели - служители на ТД "Митница-Русе". По искане на защитата, съдът е допуснал до разпит и двама нови свидетели, поради което съдебното заседание е отложено за 25 октомври, когато те ще бъдат призовани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари